Instruktørinformasjon

Bedriftsyoga har mange erfarne instruktører innenfor både mindfulness og yoga, og nedenfor kan du lese mer om den spesifikke instruktøren du valgte fra listen. Dersom du har et spørsmål kan du kontakte oss gjennom skjemaet du finner øverst til høyre i navigasjonen på siden.

Bjørn G

Å leve fult ut her og nå, med alvor og lek i skjønn forening er Bjørn G sitt motto. Han har praktisert mindfulness siden 1989 og blir stadig mer fascinert. Mindfulness hjelper oss å fokusere på de oppgavene som virkelig gjelder samt å samarbeide bedre med andre. Gjennom en vennlig aksept av hvordan situasjonen faktisk er kan vi legge bort unødvendige bekymringer og fokusere på det vi kan og vil gjøre noe med. Med denne oppmerksomheten legger vi også bedre merke til når vi trenger en liten pause eller gjøre noe annet for å få bedre effekt av det vi gjør. Når vi frir oss fra overdreven “burde-tenkning” blir vi som regel mer kreative og lettere å ha med å gjøre. Vi kan til og med le.

Mindfulness er en liten ferie på kanskje 5 puste i hverdagen der vi kan fokusere på å stresse ned, koble fra tankespinn og hente ny energi. Her skal du ikke prestere men være. Tilbake på jobb setter vi kanskje bedre pris på kollegaer, nyter detaljene i det du gjør og anerkjenner at de aller fleste bekymringer blir det ikke noe av.

Utdannelse og erfaring i oppmerksomhetstrening/mindfulness/meditasjon:
Bjørn fikk sin første introduksjon til meditasjon i 1989 og har meditert daglig siden. Han er underviser ved OsloMet Universitet og Oslo Buddhistsenter i tillegg til Bedriftsyoga og mindfulness. Bjørn G er godkjent av the International Mindfulness Teachers Association – IMTA. Siden Bjørn G deltok på sitt første introduksjonskurs ved the Manchester Buddhist Centre har han deltatt på mange retretter med internasjonalt anerkjent instruktører, deriblant en fire måneders retrett ved Guhyaloka retrettsenter i Spania i 1996. Det året ble han også ordinert i Triratna buddhistorden og fikk navnet Gunaketu – den mystiske «G». Han er hovedinstruktør i meditasjon ved Oslo Buddhistsenter som han startet i 2000.

Bjørn G begynte sin instruktørutdanning i Forsvaret og ble godkjent som lærer i kampkunsten Aikido der han har sort belte. Han har også deltatt i lærerutdanning gjennom Triratna buddhistorden siden han begynte å undervise i meditasjon i 1996. En annen tilnærming til oppmerksomhetstrening har Bjørn G fått som gestalt psykoterapeut og veileder for psykoterapeuter fra Norsk Gestaltinstitutt Høyskole. Han er godkjent gjennom the European Association for Gestalt Therapy (EAGT) og driver egen praksis med terapi, team- og lederutvikling.

Bjørn G elsker å utforske oppmerksomhetstrening i nye fora og har blant skrevet både fagartikkel om mindfulness og bærekraft, og en roman om gestaltterapi. Høsten 2018 starter et forskningsprosjekt om effekten av mindfulnesstrening ved OsloMet og Diakonhjemmet. Arnt Kristoffersen i Røde Kors beskrev Bjørn G slik: “Du får mennesker til å tenke positivt og se andres syn uten å vurdere deres meninger. Du er en inspirasjonskilde!”

Er du interessert i denne instruktøren?